ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" захопила метзавод, що належить російському "Мечелу"

Ватажок бойовиків Захарченко заявив, що на базі підприємства буде створено "Юзівський металургійний завод".

"ДНР" захопила метзавод, що належить російському "Мечелу"
Фото: select-news.ru

Російська гірничометалургійна компанія "Мечел" повідомила, що отримала розпорядження від так званої влади "ДНР" про введення тимчасової адміністрації на "Донецькому електрометалургійному заводі" (ДЕМЗ), що розташований на окупованій території.

Про це повідомляють на сайті компанії.

Розпорядження ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, датоване 25 червня 2016 року, опубліковано на сайті "кабміну ДНР". У ньому сказано, що на базі підприємства буде створено "Юзівський металургійний завод", а все майно перейде до нього.

"У цей час компанія "Мечел" здійснює юридичну експертизу ситуації, що склалася, і в разі необхідності вживатиме всіх заходів для захисту своїх прав та інтересів в установленому законом порядку. Ці події не матимуть суттєвого впливу на фінансові результати компанії, оскільки виробничу діяльність на ДЕМЗ було зупинено в 2012 році, і компанія створила повний резерв під знецінення ДЕМЗ за підсумками 2013-2014 років", - наголошено в повідомленні.

Російське інформагентство РИА Новости пише, що "влада ДНР" готова повернути майно "Мечела", якщо російська компанія відновить роботу підприємства.

Нагадаємо, в 2014 році "Мечел" планував продати ДЕМЗ його колишньому власникові Вадиму Варшавському за $80 млн. Тоді повідомляли, що підприємець не знайшов необхідної суми, в результаті чого компанія продовжила пошук покупців.

"Мечел" офіційно володіє ДЕМЗ з 2011 року. Підприємство, яке здатне виробляти 1 млн тонн сталі на рік, було придбано за $537 млн, які необхідно виплачувати рівними щомісячними платежами протягом 7 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram