ГоловнаСуспільствоВійна

Полторак звільнив затриманого за збут боєприпасів заступника командира 53 бригади ЗСУ

Офіцера розжалували до рядового.

Полторак звільнив затриманого за збут боєприпасів заступника командира 53 бригади ЗСУ
Фото: facebook.com/MatiosAnatolii

Міністр оборони України Степан Полторак звільнив зі Збройних сил і розжалував до рядового затриманого за збут боєприпасів у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі заступника командира 53 бригади.

Про це Полторак повідомив у своєму Facebook.

"Прийняв рішення розжалувати до рядового і звільнити зі служби в Збройних силах України виконуючого обов'язки заступника командира 53-ї окремої механізованої бригади, якого затримано за продаж озброєння і боєприпасів. Тим, хто заробляє на крові і зраджує присязі, немає місця в військовому колективі", - зазначив Полторак.

"Заступник командира 53-ї бригади підполковник Фадєєв. Можна було б сказати, що це місце прокляте - бійці саме 53-ї на початку року не витримали скотинячого поводження з ними з боку своїх же тиловиків і пішли з полігону Широкий Лан до Миколаєва. Пам'ятаєте історію? Але цього діяча призначили на посаду всього кілька місяців назад. А до цього він був від заступника командира тилу 92-ї бригади і до (крайня посада) "старший офіцер продовольчої служби тилу ОК Схід", - уточнив у себе на сторінці радник Президента Юрій Бірюков.

Нагадаємо, напередодні заступника командира 53 бригади затримали за збут боєприпасів у зоні АТО. Протягом червня-липня 2016 року він продав цивільній особі більш як 5 тис. одиниць боєприпасів (патрони калібру 7,62 мм і 5,45 мм, гранати РГД-5), за що отримав 66 800 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram