ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 77 обстрілів за добу

ДРГ йшли в атаку біля Мар'їнки та Новозванівки.

Штаб АТО нарахував 77 обстрілів за добу
Фото: Макс Левин

За минулу добу російські окупаційні війська 77 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. 40 обстрілів зафіксовано на Маріупольському, 19 на Донецькому і 18 на Луганському напрямках.

Як повідомляє штаб АТО, в Мар'їнці на Маріупольському напрямку ворожі ДРГ двічі намагалися захопити опорні пункти військових, але отримали відсіч. Окрім цього, зі 120-мм мінометів стріляли по Чермалику, Гнутовому, Новогригорівці, Широкиному, Водяному і Старогнатівці. По позиціях сил АТО в Приазов'ї ворог застосовував 82-мм міномети, гранатомети, БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю. 8 пострілів із танка російські війська здійснили біля Новогригорівки.

Поблизу Авдіївки на Донецькому напрямку супротивник застосував 122-мм артилерію, 120- і 82-мм міномети, гранатомети і великокаліберні кулемети. 30 снарядів зі 122-мм самохідних артустановок ворог випустив по укріпленнях військових в Опитному. Під вогонь зі 120-мм мінометів тричі потрапили військовослужбовці в Новоселівці Другій, а біля селища Луганське окупанти використовували БМП, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю.

Активізувався ворог і в Луганській області. В районі Новозванівки військові відбили три атаки ДРГ. Зазнавши втрат, супротивник відступив. Окрім цього, тут ворог обстріляв укріплення військових з 122-мм самохідних установок, 120- і 82-мм мінометів, гранатометів, зенітних установок і стрілецької зброї. Артилерію калібру 122 мм і 82-мм міномети ворог задіяв біля Новоолександрівки, а в районі Попасної стріляв із танка.

Нагадаємо, в п'ятницю під час бойових дій на Донбасі ніхто з українських військових не загинув, шестеро бійців були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram