ГоловнаСуспільствоВійна

Шестеро військових загинули на Донбасі за добу

13 бійців поранені, ще вісім - контужені.

Шестеро військових загинули на Донбасі за добу
Фото: uacrisis.org

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі загинули шестеро українських військовослужбовців, ще 13 бійців отримали поранення. Крім того, вісім військових були контужені.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента з питань антитерористичної операції Олександр Мотузяник.

Найгарячіше вчора було в Луганській області. Основні бойові дії розгорнулися в Попаснянському районі (ділянка фронту Золоте-Троїцьке). Відразу після другої години ночі супротивник почав масований мінометний обстріл позицій військових, який тривав безперервно сім годин. Між 8 і 12 годинами, під прикриттям мінометного вогню, ворог пішов у пряму атаку на позиції сил АТО, але його відкинули вогнем у відповідь. Ворог задіяв артилерійську підтримку, а також підтягнув до лінії фронту танки. Близько 14-ї і 16-ї години бойовики ще двічі атакували опорні пункти, але безуспішно. Після 16:15 ворог вирішив припинити бойові дії на цьому напрямку. Всі атаки були здійснені з південно-східного напрямку (с. Калинове).

На Донецькому напрямку після першої ночі окупанти почали потужний артилерійський обстріл позицій військових відразу на двох напрямках - в Авдіївці та Опитному. Після сходу сонця ворог активізувався північніше - поблизу с. Новоселівка Друга, де працювали 120-мм міномети. Після 19-ї години бойові дії велися на Світлодарській дузі та в Авдіївській промзоні. Супротивник застосовував БМП і 82-мм міномети, українські війська відкривали вогонь у відповідь. Окрім цього, ворог кілька разів порушив режим тиші в Троїцькому, в горлівській агломерації, на позиціях шахти Бутівка.

На Маріупольському напрямку в Мар'їнці між 19-ю і 21-ю годиною відбулися два бойові протистояння сил АТО з супротивником. Обидва напади було відбито. Потужні обстріли були в Красногорівці, Старогнатівці, Чермалику та на ділянці фронту Гнутове-Широкине.

Нагадаємо, в п'ятницю під час бойових дій на Донбасі ніхто з українських військових не загинув, шестеро бійців були поранені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram