ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов розповів про випробування нової російської зброї на Донбасі

Тестують, зокрема, мінометний комплекс КМ-8 "Грань".

Турчинов розповів про випробування нової російської зброї на Донбасі
комплекс РЭБ "Шиповник-Аэро"

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що російський Генштаб використовує окуповану територію Донбасу для випробування нової зброї.

Про це повідомляє його прес-служба.

"Так, у липні зафіксовано застосування проти наших військових нових російських мінометних комплексів КМ-8 "Грань" із керованими 120-міліметровими мінами і переносними засобами автоматизованого управління вогнем "Малахіт", - сказав Турчинов, додавши, що комплексами керують виключно кадрові військові Збройних сил РФ.

Мінометний комплекс КМ-8 "Грань" призначено для знищення й ураження одиночних і групових цілей, броньованих об'єктів і фортифікаційних споруд із першого пострілу без додаткової пристрілки.

"Комплекс використовує 120-міліметрову керовану міну (довжина - 1200 мм, вага - 27 кг), яка оснащена лазерною головкою самонаведення", - зазначив Турчинов, пояснивши, що комплекс засобів автоматизованого управління вогнем "Малахіт" (обладнаний лазерним далекоміром-цілевказівником і прицілом тепловізійного типу) дозволяє вести точний вогонь у складних умовах пересіченої місцевості.

Крім того, за його словами, РФ застосовує новий БПЛА "Інспектор - 601" (призначений для виконання ударних, розвідувальних і спеціальних завдань), комплекс РЕБ "Шипшина-Аеро" і багатофункціональний комплекс РЕБ "Ртуть-БМ", а також прилади лазерної локації і лазерні прилади оптико-електронної протидії останнього покоління.

"Також було встановлено використання російськими окупаційними військами боєприпасів із посиленими бойовими характеристиками, що заборонені міжнародними конвенціями", - сказав він, додавши, що мова йде про гаубичні снаряди на 122 мм ЗШ2 "Пелюстка-2" зі стрілоподібними елементами ураження (зона ураження живої сили - 500 метрів тощо.

Турчинов закликав забезпечити Збройні Сили України не менш ефективною і сучасною зброєю і технікою. При цьому секретар РНБО поскаржився, що фінансування державного оборонного замовлення залишається заблокованим у зв'язку з тим, що Верховна Рада так і не прийняла рішення про наповнення відповідного спецфонду.

Нагадаємо, напередодні в зоні АТО троє прикордонників постраждали від лазерної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram