ГоловнаСуспільствоВійна

Кількість обстрілів на Донбасі знизилася

Спроби штурмувати позиції військових припинилися

Кількість обстрілів на Донбасі знизилася
Фото: Макс Левин

За минулу добу в зоні бойових дій на Донбасі російські окупаційні війська 39 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО. Для порівняння, у понеділок було зафіксовано 61 обстріл.

Найбільше у вівторок стріляли на Маріупольському напрямку. Там зафіксовано 22 випадки відкриття вогню. Зокрема, із заборонених Мінськими угодами 120 мм мінометів, а також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і стрілецької зброї противник вів вогонь по Красногорівці. Крім цього, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї ворог обстрілював укріплення військових у Широкиному, Мар'їнці та Новотроїцькому, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню. Гарячою точкою залишається Авдіївка. Там противник бив по опорних пунктах військових зі 122 мм артилерії, 120 і 82 мм мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Також під мінометний вогонь потрапили позиції українських армійців у Невельському, Зайцевому і біля шахти Бутівка. Поблизу Опитного противник використовував зенітні установки, в Пісках, Новгородському і Новоселівці Другій - великокаліберні кулемети, а в районі Луганського - гранатомети.

У Луганській області минула доба пройшла відносно спокійно.

Нагадаємо, в понеділок на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, п'ятьох військових були поранено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram