ГоловнаСуспільствоВійна

Військові відбили атаку диверсантів бойовиків під Авдіївкою

За добу терористи 44 рази обстріляли позиції військових на Донбасі

Військові відбили атаку диверсантів бойовиків під Авдіївкою
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики 44 рази відкривали вогонь по позиціях бійців антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 16 випадків відкриття вогню. З заборонених Мінськими угодами 120- і 82-міліметрових мінометів, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї терористи обстріляли укріппункти бійців біля Авдіївки

"Крім того, вчора близько 11:30 в Авдіївці українська розвідувальна група вступила у вогневий контакт із диверсантами бойовиків. Бойова сутичка тривала близько години, в результаті професійних дій військових, терористи відступили", - наголошується в повідомленні.

В районі Зайцевого і Новоселівки Другої сепаратисти застосували гранатомети, в Новгородському - БМП, а в Луганському - стріляли з гранатометів, великокаліберних кулеметів і снайперських гвинтівок.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню. Зокрема, з 82-міліметрових мінометів бойовики обстріляли опорні пункти бійців АТО у Старогнатівці. Також з гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи били по Водяному, в районі Мар'їнки - стріляли з танка, а в Широкиному - зі стрілецької зброї.

На Луганському напрямку бойовики 18 разів прицільно і хаотично обстрілювали українських військових з 82-міліметрових мінометів біля Новозванівки, Новоолександрівки, Богуславського, Кримського та селища Велика Кошарна. Також гранатомети противник використовував у Попасній і Лопаскиному.

Нагадаємо, 26 липня в зоні АТО жоден український військовослужбовець не загинув, але троє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram