ГоловнаСуспільствоВійна

За місяць на передовій реанімобіль врятував життя двох військових, - волонтери "Повернись живим"

Збір коштів на автомобілі для інших бригад триває

Новенький реанімобіль, який на початку червня отримав 23-й батальйон 56-ї бригади медичної допомоги, за перший місяць здійснив понад 100 виїздів під час бойових дій.

Об этом сообщает фонд «Вернись живым», который в рамках совместного с «Укрпочтой» проекта собрал 256 224,60 грн для покупки реанимобиля.

«За зібрані кошти організатори акції придбали реанімобіль Renauit Naster Win для бійців 23-го батальйону 56-ї бригади, які воюють поблизу Маріуполя. Він повністю оснащений необхідними приладами, які дають можливість евакуювати пораненого бійця з максимально наданою йому медичною допомогою», - зазначили волонтери на сторінці у фейсбуці.

Водій-санітар Сергій Саутін, якому пощастило отримати в користування реанімобіль, повідомив, що всього за місяць йому вдалося вчасно вивезти двох бійців з-під обстрілу. «Швидка і дуже зручна машина. Такої техніки не бачили і навряд чи побачимо, тому що зазвичай до нас потрапляють машини, які давно потрібно списувати з балансу. Ми безмежно вдячні за допомогу українцям», - каже він.

Збір коштів на реанімобіль проводився в рамках акції «Напиши солдату», завдяки якій жителі Київської і Донецької областей мали можливість не тільки відправити поштою щирі слова підтримки і подяки українським військовим, але і зробити благодійний внесок, придбавши одну з трьох унікальних листівок. На листівках організатори проекту зобразили те, що солдати на фронті вважають оберегами: відбитки дитячих рук, сплетений жовто-блакитний браслет і традиційну українську вишивку. Протягом проекту українці придбали 32 тисячі благодійних листівок і показали свою небайдужість до проблем країни.

Фото: надано фондом "Повернись живим"

На цьому робота волонтерів не припиняється. Збір коштів триває, оскільки для евакуації поранених тільки в секторі М загальна потреба в автомобільній техніці становить 30 одиниць.

Довідка. Міжнародний благодійний фонд допомоги армії "Повернись живим" допомагає купувати спеціальне військове обладнання (тепловізори, прилади нічного бачення, далекоміри, рації і т.п.), ремонтувати техніку, впроваджувати системні програмні рішення і навчальні програми для військових фахівців і підрозділів, які знаходяться у зоні максимальної небезпеки на передовій. Фонд має відкриту публічну бухгалтерію. Допомогти проекту можна перейшовши за посиланням - https://tr.im/savelife5 або переказавши кошти на картку ПриватБанку 5457 0822 3299 9685 (Дейнега Віталій – засновник фонду).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram