ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" заявила про готовність обміняти 42 українських заручників

Можливість обміну залежить від української сторони, стверджують сепаратисти.

"ДНР" заявила про готовність обміняти 42 українських заручників
Обмен пленными (архивное фото)
Фото: EPA/UPG

Ватажки терористичної організації "ДНР" готові обміняти 42 полонених українських бійців

Про це заявила "уповноважений із прав людини ДНР" Дарина Морозова, повідомляє сепаратистський сайт "Донецьке агентство новин".

"Ми ретельно опрацювали список зі 109 осіб, наданий українською стороною. Офіційно заявляю, що на території республіки затримано 42 українських силовиків. Усі вони готові до обміну полоненими в тому форматі, який прописано в Комплексі заходів щодо виконання Мінських угод", - заявила вона .

При цьому Морозова заявила, що Київ підтвердив 618 полонених прихильників "ДНР" із заявлених 918, однак можливість обміну, за її словами, залежить від української сторони.

"Тепер усе залежить від політичної волі президента України та його повноважних представників на зустрічах у "мінському форматі", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше представники "ДНР" і "ЛНР" надали дані про місце перебування 45 полонених українців. Усього, за підрахунками влади, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей у полоні бойовиків перебуває 111 осіб. Переговори про їхнє звільнення зайшли в глухий кут.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram