ГоловнаСуспільствоВійна

Снайпери бойовиків у Мар'їнці стріляють із гвинтівок калібру 12,7 мм

Уберегтися від кулі, яка розриває людину, допоможуть тепловізори, на які волонтери збирають кошти.

Снайпери бойовиків у Мар'їнці стріляють із гвинтівок калібру 12,7 мм.

Таку інформацію на своїй сторінці у фейсбуці розмістив благодійний фонд "Повернись живим", який допомагає купувати спеціальне військове обладнання (тепловізори, прилади нічного бачення, далекоміри, рації і т.п.), ремонтувати техніку, впроваджувати системні програмні рішення і навчальні програми для військових фахівців і підрозділів, які перебувають у зоні максимальної небезпеки на передовій.

За словами військових, снаряд такого калібру залишає великі дірки в тілі і здатний розірвати людину на шматки, "залежно від талану".

Фото: facebook.com/backandalive

"Великокаліберну гвинтівку з такими патронами, яку використовують снайпери з того боку, придумали в Росії. Це єдина країна-експлуатант. І стріляють з неї тільки росіяни, які намагаються знищувати наших бійців. Навіть у Вікіпедії, у статті про цю зброю, у розділі "бойове застосування" зазначено, що використовують його ополченці ДНР", - йдеться в пості.

"Я знаю, що розповідати про те, хто вбиває наших військових, потрібно не тим людям, які і так постійно з нами, які і так відчувають цю війну. Але я буду розповідати про цю війну всім. Про те, як вбивають наших хлопців, де і чому. І, можливо, хоча б на одну людину серед наших помічників стане більше. І ми зможемо швидше закривати потреби армії, купуючи їм тепловізори, приціли, біноклі. Щоб наші військові в усі очі цілодобово бачили того, хто збирається натиснути на курок "армійської снайперської гвинтівки великокаліберної", - пише волонтер фонду.

Так, волонтери зараз збирають кошти на тепловізори. Їхню вартість вказано нижче:

Тепловізр Pulsar Quantum XD38 коштує $2500, Pulsar Quantum XD50S - $2950.

Тепловізійний приціл Apex Thermal Sight XD38 варто $3150, Pulsar Apex XD50 - $3800.

Переказувати гроші можна на картку Приват: 5457 0822 3299 9685 Дейнега Віталій. Усі реквізити і контакти - за посиланням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram