ГоловнаСуспільствоВійна

ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму

У відомстві стверджують, що один з організаторів терактів - житель Запорізької області.

ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму

Федеральна служба безпеки Російської Федерації звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів на території анексованого Криму.

Про це повідомляють на офіційному сайті ФСБ РФ.

"ФСБ РФ запобігла скоєнню в Республіці Крим терористичних актів, підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України, об'єктами яких були визначені критично важливі елементи інфраструктури і життєзабезпечення півострова. Мета диверсій і терористичних актів - дестабілізація соціально-політичної ситуації

в регіоні в період підготовки і проведення виборів федеральних і регіональних органів влади", - заявляє російське відомство.

У ФСБ також заявили, що в ніч на 7 серпня 2016 року в районі міста Армянська нібито було виявлено групу диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник ФСБ.

"Затримано осіб з-поміж громадян України та РФ, котрі сприяли в підготовці терористичних актів, які дають свідчення", - йдеться в повідомленні. Організатором терактів у ФСБ називають Панова Євгена, 1977 року народження, жителя Запорізької області.

Окрім того, у ФСБ стверджують, що в ніч на 8 серпня "спецпідрозділами Міноборони України були здійснені ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп". У зв'язку із цим було посилено прикордонний режим на адмінкордоні окупованого Криму з материковою частиною України.

Нагадаємо, вранці 7 серпня Росія заблокувала рух через всі три пункти пропуску між Кримом і Херсонською областю. Близько 11:00 російські прикордонники почали пропускати людей через КП "Чонгар", тоді як пункти "Чаплинка" і "Каланчак" залишалися закритими аж до 14:30. Але і тоді вони запрацювали тільки для тих, хто хотів в'їхати в Крим, а на виїзд не працювали.

Приблизно опівночі росіяни знову закрили рух через "Каланчак". Тож у понеділок, 8 серпня, пункт пропуску "Чонгар" працював і на в'їзд у Крим, і на виїзд, пункт "Чаплинка" - тільки на в'їзд, а "Каланчак" не працював узагалі. Вранці у вівторок Росія знову закрила всі пункти пропуску, але пізніше відкрила "Чонгар" і "Чаплинку" (останню - тільки на в'їзд).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram