ГоловнаСуспільствоВійна

Чубаров: заява ФСБ може стати підставою для масштабної агресії

Звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Чубаров: заява ФСБ може стати підставою для масштабної агресії
Фото: 24tv.ua

Заява ФСБ Росії нібито про підготовку українською розвідкою терактів в анексованому Криму може послужити підставою для більш масштабних агресивних дій проти України.

Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат Рефат Чубаров на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Російські спеціальні органи практично повністю копіюють методи часів НКВС-МДБ-КДБ СРСР. Твердження ФСБ РФ про те, що, мовляв, з території материкової України на територію окупованого Росією Криму прорвалися диверсійні групи Міноборони України - не що інше, як прикриття ФСБ РФ вчинених або планованих ними на території Криму злочинів", - написав він.

"Можливо, розпочата провокація може послужити обґрунтуванням для більш масштабних агресивних дій щодо України з боку Росії", - додав він.

Чубаров також зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення.

Крім того, в ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито було виявлено групу українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби. А 8 серпня нібито були здійснені ще дві спроби прориву, які "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою ЗСУ".

У Міноборони назвали заяви ФСБ провокацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram