ГоловнаСуспільствоВійна

Путін звинуватив Україну в "переході до практики терору"

Президент РФ назвав заплановану зустріч "нормандської четвірки" безглуздою.

Путін звинуватив Україну в "переході до практики терору"
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Україна "переходить до терору", коментуючи заяви ФСБ про запобігання диверсії української розвідки в окупованому Криму.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Україна не шукає шляхів переговорів, а переходить до терору", - заявив Путін.

На думку російського президента, метою спроби терактів, які, за твердженням ФСБ, готувало управління розвідки Міноборони України, було "відволікання уваги українців від внутрішніх проблем країни".

"Ніякого іншого сенсу в проведенні таких акцій, окрім відволікання уваги власного народу від тяжкого становища економіки України, від тяжкого становища значної кількості громадян країни, ніякого іншого сенсу немає", - заявив Путін.

Він також заявив, що влада РФ вдаватиметься до "додаткових заходів безпеки".

"Ми, безумовно, повз такі речі проходити не будемо", - сказав російський президент.

Крім того, Путін назвав безглуздою майбутню зустріч "нормандської четвірки" в Китаї і закликав країни, які підтримують Київ, "тиснути на нього, щоб перейти до реального процесу мирного врегулювання".

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення.

Крім того, в ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито було виявлено групу українських диверсантів, під час затриманні яких загинув співробітник спецслужби. А 8 серпня нібито були здійснені ще дві спроби прориву, які "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою ЗСУ".

У Міноборони назвали заяву ФСБ провокацією. Разом з тим, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що подібна заява російської ФСБ може слугувати підґрунтям для більш масштабних агресивних дій проти України. Чубаров зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram