ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов заперечує затримання українського розвідника в Криму

"Це провокаційне марення ФСБ", - заявив секретар РНБО.

Турчинов заперечує затримання українського розвідника в Криму
Александр Турчинов
Фото: Пресс-служба СНБО

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заперечує затримання співробітників Головного управління розвідки Міноборони України в окупованому Криму, про що раніше заявила ФСБ РФ.

Про це повідомляє офіційний сайт РНБО.

"Це провокаційне марення ФСБ, що є елементом гібридної війни, яку веде Росія проти нашої країни", - заявив Турчинов.

Він також наголосив, що за останній рік жоден співробітник ГРУ Міноборони не був затриманий на окупованій території Криму.

"Істерична і брехлива заява Федеральної служби безпеки РФ не має ніяких підстав, окрім спроб нагнітати і загострювати ситуацію на тимчасово захоплених українських територіях", - заявив Турчинов.

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримали, він дає свідчення.

У Міноборони назвали звинувачення провокацією і спробою відвернути кримчан від того, що окупований півострів намагаються перетворити на "ізольовану військову базу РФ".

Разом з тим, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров не відкидає, що подібна заява російської ФСБ може послужити підставою для більш масштабних агресивних дій проти України. Чубаров зазначив, що звинувачення на адресу української розвідки виглядають примітивно, але "такі дрібниці" ніколи не зупиняли Кремль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram