ГоловнаСуспільствоВійна

Кондиціонери не працюють тільки в 23 купейних вагонах, - джерело УЗ

Протягом двох років у поїздах встановлять обладнання, яке дозволить охолоджувати і обігрівати вагони.

Кондиціонери не працюють тільки в 23 купейних вагонах, - джерело УЗ
Фото: pitomec.ru

У 23 вагонах поїздів "Укрзалізниці" не працює система кондиціонування.

Про це кореспондентові LB.ua повідомило джерело в УЗ.

"У 23 купейних вагонах не працюють кондиціонери", - розповів співрозмовник.

Він також зазначив, що на сьогодні найгірше з цим питанням - у Донецькій і Придніпровській філії УЗ. Однак упродовж поточного тижня повинні обладнати кондиціонери в решті вагонах.

Як повідомив голова "Укрзалізниці" Войцех Бальчун, упродовж двох років у потягах встановлять обладнання, яке дозволить охолоджувати і обігрівати вагони.

"Зсунули з місця проблему, яка накопичувалася десятиліттями. Кондиціонування та опалення наших поїздів, що викликало цілком справедливі нарікання. Запускаємо інвестиції в колонки зовнішнього електроживлення в пунктах формування та обороту пасажирських поїздів. Учора це було найважливішим пунктом під час засідання (правління компанії, - ред.). Упродовж двох років встановимо додаткове обладнання на 3000В і 380В. Це дозволить охолоджувати потяги влітку перед подачею на перони й обігрівати їх взимку. Інвестиція в ключових місцях буде реалізована вже в цьому році", - написав Бальчун у Фейсбуці.

Нагадаємо, як раніше писав LB.ua, загальна температура повітря у вагонах класу люкс і купе, відповідно до законодавства, має бути не більш ніж 26 градусів за Цельсієм, а в плацкартних вагонах повинна працювати вентиляція.

Згідно з додатком 6 Правил перевезення пасажирів, багажу, вантажобагажу та пошти залізничним транспортом України, у всіх вагонах класу купе і люкс кондиціонування є базовою послугою (тобто обов'язковою). У регіональних експресах кондиціонер повинен бути встановлений тільки в першому класі. У плацкартних вагонах обов'язково повинна працювати вентиляція. Докладніше читайте в блозі Олександра Рудоманова "Спека у вагоні? Що робити?".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram