ГоловнаСуспільствоВійна

Депутат з Енергодара спростував заяву, що він посилав Панова у Крим (оновлено)

"Я схиляюся до версії викрадення".

Депутат з Енергодара спростував заяву, що він посилав Панова у Крим (оновлено)
Евгений Панов
Фото: investigator.org.ua

Видання "Центр журналістських розслідувань" в ніч на четвер оприлюднило коментар підприємця з Енергодара і депутата місцевої ради Артема Дубкова, в якому він нібито заявив, що водій автобуса Запорізької АЕС Євген Панов, затриманий в окупованому Криму як "український диверсант", їздив на півострів у питаннях бізнесу.

Дубков нібито розповів ЦЖР, що його друг Панов, оголошений ФСБ "організатором" нібито підготовки терактів, їздив у Крим на його прохання - "подивитися, що відбувається" з його нерухомістю у Великій Ялті.

"У мене багато нерухомості там залишилося. Я 10 років був директором компанії, яка вела будівельну діяльність у Криму. У мене недобудови в Ялті залишилися, можете перевірити", - розповів Дубков.

Він наголосив, що Панов перебував у Криму на його прохання, для залагодження справ з його власністю.

"У мене там є власність... У мене багато там нерухомості було. Я був директором фірми, яка 10 років була підрядником Лівадійської селищної ради. І я попросив його поїхати, подивитися, чи все там гаразд. І він точно не диверсант і нічого поганого робити не міг. Він точно потрапив під загальний гребінець ФСБ", - вважає Дубков.

Оновлення. Однак згодом Дубков в ефірі 112 каналу спростував інформацію видання ЦЖР. Він стверджує, що був нетверезим, коли в нього брали коментар, і не говорив нічого про бізнес.

"Це неправильна інтерпретація моїх слів. Вона [журналістка] дзвонила мені близько 10-ї години вечора. Я їй намагався пояснити, що я не знаю, де Женя перебуває, а вона каже: ну як же не знаєте, ось ви довго працювали в Криму, ви дружите з Пановим, зв'язка Панов-Крим - це ви. Я їй, здається, навіть говорив: ви зараз спілкуєтеся з людиною не зовсім адекватною, я трохи випив. А вона все одно тиснула", - розповів він.

"Особисто моя думка - я не впевнений, що Женя перебуває зараз у Криму. Він узагалі не збирався у Крим", - заявив Дубков. За його словами, він бачив Панова востаннє в п'ятницю, 5 серпня, а вже наступного дня той не брав слухавку.

"Я схиляюся до версії викрадення. Ви пам'ятаєте, з чого почалася друга чеченська кампанія? Два будинки на Каширському шосе вибухнули, загинули люди мирні, а російська імперія почала військову агресію проти чеченського народу. Точно так само тут. Женя з перших днів війни стояв на блокпосту в Енергодарі, потім пішов добровольцем на фронт. Повернувшись з фронту, зайнявся політичною діяльністю в партії "УКРОП". Згідно з російською пропагандою, він ідеальний бандерівець, який їсть немовлят на сніданок", - заявив Дубков.

Нагадаємо, ФСБ Росії після трьох днів мовчання з приводу причин блокування пунктів пропуску на адмінкордоні з Кримом повідомила про затримання "співробітника ГУР Міноборони України" Панова, який нібито готував теракти. Дані затриманого, які навела ФСБ, збігаються з персональними даними водія й активіста з Енергодара Євгена Панова.

Міноборони і РНБО спростували затримання українського розвідника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram