ГоловнаСуспільствоВійна

Нацгвардія отримала на озброєння бронемашину "Козак-001"

Окрім того, зараз проходить заводські випробування бронеавтомобіль "Козак-5".

Нацгвардія отримала на озброєння бронемашину "Козак-001"
Бронемашина "Козак-001"
Фото: dndi.mvs.gov.ua/aspekt.html

Міністерство внутрішніх справ прийняло на озброєння Національної гвардії спеціалізований броньований автомобіль "Козак-001".

Про це розповів в інтерв'ю виданню Defense Express голова ради директорів науково-виробничого об'єднання "Практика" Олег Висоцький.

"27 липня цього року міністр МВС підписав наказ про взяття на озброєння Нацгвардії нашого автомобіля "Козак", - розповів він.

За його словами, зараз підприємство проводить заводські випробування бронеавтомобіля "Козак-5".

Бронеавтомобіль "Козак-001" призначений для транспортування особового складу підрозділів Нацгвардії і їхньої вогневої підтримки в бою, а також для виконання завдань, покладених на підрозділи під час проведення антитерористичних операцій, протидії груповим порушенням громадського порядку, проведення спеціальних операцій для ліквідації масових заворушень, пошуку і затримання озброєних правопорушників.

Крім того, Нацгвардія і спецпідрозділ Національної поліції КОРД планують прийняти на озброєння 10 бронеавтомобілів "Варта" до 2016 року.

Нагадаємо, військова комісія рекомендувала Міноборони розглянути питання про прийняття на озброєння ЗСУ вантажних бортових автомобілів Hyundai, а також легкового автомобіля Great Wall Wingle 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram