ГоловнаСуспільствоВійна

Семеро "чиновників ДНР" отримували в Україні соцвиплати як переселенці

Сепаратисти встигли отримати понад 100 тис. гривень.

Семеро "чиновників ДНР" отримували в Україні соцвиплати як переселенці
Фото: sbu.gov.ua

Семеро співробітників так званого "міністерства фінансів" терористичної організації "ДНР" отримали на території, підконтрольній Україні, близько 100 тис. гривень соціальних і пенсійних виплат із держбюджету.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки України.

Правоохоронці встановили, що семеро осіб - представників "ДНР" на початку року зареєструвалися як вимушені переселенці в Донецькій, Дніпропетровській і Запорізькій областях.

"Сепаратистські чиновники, серед яких два керівники регіональних "органів", устигли отримати понад 100 тис. гривень соцвиплат. Гроші для псевдопереселенців знімали їхні знайомі і кур'єрами переправляли на тимчасово окуповані терористами території", - зазначили в СБУ.

Спецслужба поінформувала про ці факти Пенсійний фонд і органи соцзахисту населення, які призупинили виплати.

Нагадаємо, в червні уряд змінив порядок надання соцвиплат - увів перевірку місць проживання переселенців.

На окупованих територіях Донецької та Луганської областей не виплачують українські пенсії і соцвиплати. Щоб їх отримати, жителям необхідно виїхати на контрольовану Україною територію і постійно там проживати. На практиці ж частина жителів "ДНР" і "ЛНР" лише реєструються в Україні, але жити повертаються назад.

До січня 2016 року переселенці зобов'язані були раз на півроку продовжувати відповідну довідку. Після скасування цього обов'язку СБУ і Мінсоцполітики вирішили перевірити, чи законно біженці отримують соцвиплати, і припинили нараховувати гроші 450 тисячам осіб. Пізніше виплати відновили 80 тисячам переселенців, які довели, що отримують їх законно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram