ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкових гранатометів

Українські військові не мають таких гранатометів на озброєнні.

Бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкових гранатометів
Фото: пресс-центр АТО

Бойовики обстріляли пішохідний міст у Станиці Луганській з протитанкових гранатометів. Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Бойовики незаконних збройних формувань ОРЛО почали використовувати ширший спектр протитанкових засобів, у тому числі більшої потужності. Наприклад, учора, 13 серпня, військовослужбовці української групи СЦКК під час фіксації фактів порушення режиму припинення вогню з боку НВФ ОРЛО поблизу пішохідного моста в Станиці Луганській знайшли залишки тандемної протитанкової гранати від ручного протитанкового гранатомета РПГ-27 "Таволга", - сказано в повідомленні.

Зазначають, що ця зброя набагато потужніша, ніж поширений і всім відомий РПГ-7В, і повинна боротися із сучасними основними бойовими танками противника, оснащеними динамічним захистом і посиленою бронею.

"Слід зазначити, що на озброєнні Збройних Сил України такої зброї немає. Тому з упевненістю можна стверджувати, що це черговий доказ використання російської зброї на Донбасі. А ще можна припустити, що бойовики НВФ ОРДО і ОРЛО продовжують опановувати нові для себе зразки зброї, придбані в російському "військторзі". Тобто поодинокі випадки прильоту таких специфічних боєприпасів можна розцінити як пристрілювання і набування навичок використання більш потужних ручних протитанкових гранатометів", - підсумував прес-офіцер української сторони СЦКК, підполковник Вадим Бакай.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що бойовики в суботу ввечері обстріляли КПВВ "Майорськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram