ГоловнаСуспільствоВійна

РФ взялася за підготовку заходів у відповідь на "диверсію в Криму"

Москва "може перестати стримувати відповідні дії армії "ДНР".

РФ взялася за підготовку заходів у відповідь на "диверсію в Криму"
Заседание совета безопасности РФ
Фото: EPA/UPG

На засіданні Ради безпеки Російської Федерації, присвяченому "диверсії в Криму", профільним міністерствам і відомствам було доручено підготувати список можливих заходів у відповідь проти України.

Про це пишуть "Ведомости" з посиланням на джерело, близьке до Міноборони РФ.

Як розповів співрозмовник видання, варіанта "потужних військових ударів" по Україні не розглядають. Однак, за його словами, Москва "може припинити стримувати відповідні дії армії "ДНР".

Як стверджує джерело, навесні цього року таку заборону вже послаблювали після того, як українські війська почали захоплювати нейтральну смугу, встановлену Мінськими угодами. Рада безпеки РФ, як і було офіційно оголошено, визначила заходи зміцнення безпеки в Криму, але поки що не домовилася про "наслідки", якими президент Володимир Путін і МЗС Росії пригрозили Києву.

Окрім того, після заяв про можливість розриву дипломатичних відносин з Україною журналісти запитали про це в прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Він такого розвитку подій не виключив, заявивши, що "в історії всяке бувало", і нагадав, що "після відомих подій виявилися розірваними відносини з Грузією".

Нагадаємо, 7 серпня Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску у Крим через нібито стрілянину, яку було чутно на адмінкордоні з Кримом. Офіційної інформації з російської сторони про подію не було. Через три дні

ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, згодом це зробив і президент РФ Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

Разом з тим, LB.ua повідомляв про оголошених у розшук на території Криму російських військових, орієнтування на яких було розвішано по півострову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram