ГоловнаСуспільствоВійна

Відомий іконописець продасть роботи на аукціоні заради покупки тепловізора бійцям АТО

Побратими загиблого від снайперської кулі Василя Сліпака потребують тепловізор.

Відомий іконописець продасть роботи на аукціоні заради покупки тепловізора бійцям АТО
архивное фото
Фото: facebook.com/backandalive

Відомий український іконописець Лев Скоп проведе 16 серпня благодійний аукціон з продажу іконопису, виручені кошти від якого підуть на покупку тепловізора для 3-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 54 ОМБр.

Захід відбудеться в Києві, в галереї ArtHall D12, яку надав Ігор Понамарчук, відомий київський меценат і колекціонер, засновник музею «Духовні скарби України», голова Гільдії антикварів України. Початок - о 18:00.

"Мета «тихого» аукціону - зібрати кошти на покупку тепловізора для бійців 3-го взводу 3-ї роти 1-го батальйону 54 ОМБр, побратимів знаменитого львів'янина, всесвітньо відомого оперного співака Василя Сліпака, який загинув 29 червня 2016 року під Луганським (Донецька область). Він залишив оперну сцену Парижа і пішов воювати за Україну, він до останнього подиху допомагав збирати допомогу для армії і дбав про дітей загиблих українських солдатів. Його справу тепер продовжують побратими - на Світлодарській дузі, у Львові, Києві та Парижі ... Але без підтримки тилу, точніше тих людей, котрі перебувають на мирній землі і допомагають передовій, не обійтися",- кажуть організатори аукціону.

Як відомо, 62-річний Левко Скоп відомий в Україні та Європі художник-іконописець і реставратор. У вільний час він пише вірші і грає в панк-групі. Коли розпочалась війна, Скоп почав писати ікони для фронту. Продаючи свої творіння, він збирає гроші на закупівлю медичного обладнання для зони АТО, кошти на придбання військової техніки для фронту.

Реєстрація та додаткова інформація про торги та акредитація ЗМІ за тел.: +380674841104, Наталя Барська

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram