ГоловнаСуспільствоВійна

У Донецькій області заарештовано громадянина Узбекистану, який воював за "ДНР"

Затриманий особисто брав участь в обстрілі позицій сил АТО в Широкиному.

У Донецькій області заарештовано громадянина Узбекистану, який воював за "ДНР"
Фото: ru-newz.ru

За клопотанням прокуратури Донецької області заарештовано громадянина Узбекистану, який воював на боці терористів "ДНР".

Про це йдеться

на сайті обласної прокуратури.

13 серпня співробітники Служби безпеки затримали уродженця Ташкента 1996 року народження, зареєстрованого в Калузі (РФ).

Слідство встановило, що 20-річний іноземець за власним бажанням вступив у лави терористів "ДНР". З грудня 2014 року по травень 2015 року він перебував у складі 1-го батальйону 9-го Окремого мотострілецького полку 1-го армійського корпусу так званого "Міноборони ДНР" з місцем дислокації поблизу селища Широкине на посаді гранатометника.

"Заарештований особисто брав участь у бойових діях на боці незаконних збройних формувань у зазначеному районі, безпосередньо ведучи вогонь із різних видів озброєння по позиціях ЗСУ", - наголошено в повідомленні.

Його повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 - 3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації). За співпрацю з терористами затриманому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше співробітники СБУ затримали в Тернопільській області бойовика "ДНР" угруповання "Схід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram