ГоловнаСуспільствоВійна

У результаті обстрілу бойовиків у Чермалику пошкоджено 30 будинків, - Аброськін

У результаті прямих влучень снарядів згоріла сільгосптехніка.

Бойовики обстріляли село Чермалик Донецької області. Пошкоджено 30 житлових будинків, у результаті прямих влучень снарядів згоріла сільгосптехніка.

Про це начальник ГУ Нацполіції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив у фейсбуці.

"Чермалик сьогодні. Два дні тому бойовики "ДНР" розстріляли село. Результат 30 житлових будинків на вулицях Радянській, Жовтневій, Садовій частково пошкоджені. У результаті прямих влучень снарядів згоріла сільгосптехніка", - написав він.

Аброськін у четвер відвідав Чермалик та своїми очима побачив наслідки обстрілу.

"Дуже шкода людей, які живуть вже так три роки "обстріл - ремонт - обстріл". І їхні проблеми з відновлення житла залишаються їхніми проблемами. За словами місцевих жителів, районній владі немає діла до них", - зазначив начальник ГУНП у Донецькій області.

За словами Аброськіна, зараз у селі проживає одна тисяча шістсот шістдесят сім осіб. У новому навчальному році в місцеву школу планувало піти 130 дітей, з них - 16 першокласників. Після обстрілу важко сказати скільки з них прийде до школи 1 вересня. Батьки лише 12 майбутніх першокласників поки що дали своє підтвердження.

Голова обласної поліції розповів, що в селі, де в основному проживають люди похилого віку, немає аптеки, а відповідно, найпростіших вкрай необхідних ліків. Настання зими люди чекають з тривогою. Більшу частину минулої зими в Чермалику прожили без світла і води.

Напередодні повідомлялося, що агрогосподарство ДП "Ілліч-Агро Донбас" (входить у холдинг Ріната Ахметова і Вадима Новинського Harveast) у селі Чермалик біля Маріуполя потрапило під обстріл бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram