ГоловнаСуспільствоВійна

Військові в зоні АТО захопили "кулемет Пореченкова"

Тепер цей військовий трофей послужить українській армії.

Військові в зоні АТО захопили "кулемет Пореченкова"

Українські військові захопили кулемет "Утес", з якого російський актор Михайло Пореченков намагався влучити в захисників Донецького аеропорту. Про це повідомив спікер Адміністрації президента з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє 112.ua.

"Українські військові тримають позиції і в разі будь-яких спроб окупантів просунутися вглиб території дають рішучу відсіч. Так, днями військовослужбовці, які несуть службу на ділянці між Красногорівкою та Мар'їнкою, захопили так званий кулемет Пореченкова", - зазначив він.

Мотузяник уточнив, що українські військові відбили атаку диверсійної групи і захопили кулемет "Утес", який став відомим широкому загалу після сюжету російської пропаганди, де російський актор Михайло Пореченков намагався влучити в українських військових, які обороняли Донецький аеропорт.

"Тепер цей військовий трофей послужить українській армії", - підкреслив він.

Нагадаємо, 30 жовтня 2014 року Михайло Пореченков відкрив вогонь з великокаліберного кулемета по українських військових в аеропорту Донецька. Відео, на якому він у військовій формі і шоломі з написом "Преса" стріляє з великокаліберного кулемета, з'явилося в мережі. Після цього правоохоронні органи порушили проти Пореченкова кримінальні провадження. У МВС заявляли, що подадуть Пореченкова в розшук по лінії Інтерполу і актор не зможе пересуватися світом поза Росією, не потрапивши під арешт і екстрадицію в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram