ГоловнаСуспільствоВійна

Спостерігачів місії ОБСЄ обстріляли в Луганській області

Ніхто не постраждав і не було завдано збитків транспортним засобам.

Спостерігачів місії ОБСЄ обстріляли в Луганській області

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ заявила про інцидент, що стався з їхніми спостерігачами в суботу, 20 серпня, в районі н.п. Новоолександрівка за 65 км на захід від Луганська, коли неподалік від патруля невідомі відкрили вогонь зі стрілецької зброї.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"20 серпня о 16:44, коли СMM забезпечувала посадку безпілотного літального апарата (БПЛА) в Новоолександрівці (65 км на захід від Луганська), вона почула принаймні п'ять пострілів із стрілецької зброї (можливо, АК), які пролунали з лісистої місцевості приблизно за 50 м на захід", - йдеться в повідомленні прес-служби місії, оприлюдненому в неділю ввечері.

В інформації зазначають, що, почувши постріли, четверо спостерігачів, які стояли між двома машинами місії і займалися БПЛА, відразу ж лягли плазом на землю і поповзли назад до транспортних засобів, після чого швидко покинули територію, при чому "все - протягом двохвилинного періоду".

"Ніхто не постраждав і не було завдано збитків транспортним засобам СMM або БПЛА", - наголосили в СММ.

У місії також зазначили, що БПЛА пролетів над найближчим відомим розташуванням Збройних Сил України, приблизно за 900 м на захід від позиції СММ. Найближчі відомі позиції "ЛНР" розташовані приблизно за 1-1,5 км на схід від спостерігачів, які працювали з безпілотником. При цьому наголошують, що патруль СMM був розташований на високому місці і "був дуже помітним".

Спостерігачі ОБСЄ повідомили, що повідомили про інцидент Об'єднаний центр контролю і координації (СЦКК).

Раніше повідомляли, що під обстріл з боку бойовиків 20 серпня потрапила спостережна група української сторони в українсько-російському Спільному центрі контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram