ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 46 обстрілів за добу

Ворог застосовував важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 46 обстрілів за добу
Архив
Фото: dn.npu.gov.ua

За минулу добу російські окупаційні війська 46 разів обстріляли українських військових. 21 обстріл зафіксовано на Донецькому, 15 - на Маріупольському і 10 - на Луганському напрямках.

Як повідомляє штаб АТО, на Донецькому напрямку противник з артилерії калібру 152 мм і 122 мм бив по позиціях військових в Авдіївці. З мінометів різного калібру, гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог відкривав вогонь по укріпленнях у Новоселівці Другій і Луганському. З мінометів калібру 82 мм вогонь вели по Верхньоторецькому і Світлодарськ. Поблизу Майорська і Луганського противник задіяв бойові машини піхоти. У Верхньоторецькому активізувався снайпер.

На Маріупольському напрямку із заборонених Мінською угодою 122-міліметрової артилерії і 120-міліметрових мінометів ворог обстріляв українських військових у Новотроїцькому. У Красногорівці російські окупанти вели вогонь по силах АТО з мінометів, а згодом задіяли бронетехніку. По захисниках Широкиного противник відкривав вогонь з мінометів 120 і 82 мм калібру, автоматичних станкових гранатометів і кулеметів, пізніше застосував БМП. Біля Гранітного відкривали кулеметний вогонь. У Мар'їнці ворог застосовував гранатомети і кулемети великого калібру, зафіксовано також використання снайперської зброї.

У Луганській області позиції ЗСУ в районі Новоолександрівки і Троїцького противник обстрілював з мінометів 82 мм калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По Попасній застосували гранатомети, а в Новозванівці і Новоолександрівці відкривали вогонь зі стрілецької зброї. Ближче до півночі поблизу населеного пункту Тошківка ворог відкрив неприцільний вогонь з артилерійської установки 122-міліметрового калібру.

Двічі за добу зафіксовано спроби ведення противником повітряної розвідки.

Нагадаємо, в суботу під час бойових дій на Донбасі загиблих українських військовослужбовців не було, двоє бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram