ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко в Чугуєві передав армії понад 140 одиниць військової техніки (оновлено)

Президент заявив, що ЗСУ мають бути сильними.

Президент Петро Порошенко у вівторок передав армії 141 одиницю військової техніки.

Церемонія передачі сертифікатів на озброєння відбулася в Чугуєві, Харківська область.

"У 2014 році оборонно-промисловий комплекс нашої держави забезпечив нас на швидку руку виготовленим і відремонтованим, відновленим озброєнням. Промисловці в максимально короткі терміни поставляли всю цю техніку армії. Ми всі пам'ятаємо, як не було броньованої техніки, як не вистачало танків, БМП, БТР і трималося все на потужному бойовому дусі і патріотизм", - заявив Порошенко під час промови.

"Ми вистояли, і в 15-му році оборонка, крім ремонту і відновлення, почала поставляти нову і глибоко модернізовану техніку. Цього року військово-промисловий комплекс нашої держави вже починає виготовляти сучасне високотехнологічне озброєння. Для забезпечення потреб армії підприємствами Укроборонпрому у 2016 році вже виготовлено, модернізовано і передано у війська понад тисячу одиниць озброєння і військової техніки", - додав він.

Порошенко заявив, що мирний процес ведуть дипломати, але їхніх зусиль може бути недостатньо, тому армія повинна бути сильною і могутньою.

Оновлення. Прес-служба Укроборонпрому уточнила, що його підприємства передають 73 одиниці техніки: шість бойових машин 9П140 "Ураган", чотири транспортно-зарядні машини 9Т452, дванадцять самохідних гаубиць "Акація", самохідні гармати "Гіацинт", зенітну самохідну установку "Шилка", пересувний пункт розвідки та управління ППРУ-1 "Овід", три зенітно-ракетних комплексів "Стріла-10", радіолокаційну станцію 35Д6М, п'ять танків Т-80, десять танків Т-64БВ, десять БМП-2, п'ять БТР-80, п'ять БТР -3ДА, винищувач МіГ-29, два винищувачі Су-27.

Решта техніки, судячи з фотографій, КрАЗ та вантажівки МАЗ-Богдан.

Нагадаємо, що Україна підготувала проект документів для відправлення миротворців ООН на Донбас.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram