ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ спіймала медсестру, яка добивала поранених бійців АТО

Спільниця терористів також збирала інформацію про місця дислокації військових формувань, вогневі позиції, техніку.

СБУ спіймала медсестру, яка добивала поранених бійців АТО

У Торецьку Донецької області співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією затримали медсестру - спільницю терористів "ДНР".

Про це інформує прес-служба СБУ.

"Жінка - медичний працівник - у грудні 2014 року познайомилася в соціальних мережах з Оленою Чайковською, яка проживає на тимчасово окупованих територіях і веде підривну діяльність проти України на користь російських спецслужб і терористів "ДНР", - ідеться в повідомленні.

За завданням кураторші медсестра збирала інформацію про поранених військовослужбовців, які потрапляли до лікарень Торецька, місця дислокації військових формувань, їх склад, важку бронетехніку, вогневі позиції, факти потрапляння в полон бойовиків "ДНР", розташування блокпостів тощо.

"Також спільниця бойовиків отримувала завдання щодо фізичного знищення поранених військовослужбовців ЗСУ, які проходили стаціонарне лікування в медичних установах", - наголошено в повідомленні.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій) Кримінального кодексу України. Спільниці терористів повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Як повідомляли 19 серпня, співробітники Служби безпеки затримали на Донбасі бойовика терористичного угруповання "Схід", який брав участь у бойових протистояннях у районі Донецького аеропорту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram