ГоловнаСуспільствоВійна

США передали Україні п'ять медичних автомобілів на базі Hummer

Позашляховики призначені для евакуації поранених.

У суботу, 27 серпня, Збройні сили США передали Україні перші п'ять автомобілів медичної евакуації на базі Hummer для потреб української армії. Це перша партія автомобілів, усього заплановано постачити 40 одиниць, повідомляє прес-служба Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Після підготовки обслуги і медичного персоналу всі автомобілі передадуть у військові частини, які виконують завдання в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Карета швидкої допомоги в польових умовах розроблена на базі автомобіля "Хаммер" і може перевозити 4 пацієнтів на ношах або 6 сидячи. Кабіна для пацієнтів обладнана системами опалення та кондиціонування, а також системами подачі кисню для шістьох хворих і всіма необхідними засобами для надання першої невідкладної медичної допомоги.

Фото: mil.gov.ua

Під час передачі авто командувач Сухопутними військами Збройних сил США в Європі Бен Ходжес запевнив присутніх, що американська сторона і надалі буде всіляко допомагати нашій країні.

Нагадаємо, що наприкінці липня американське Агентство зменшення загрози (Defense Threat Reduction Agency, є частиною Міноборони США) передало Національній гвардії України п'ять Ford Ranger Truck.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram