ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 76 обстрілів у неділю

Активно застосовувалося важке озброєння.

Штаб АТО нарахував 76 обстрілів у неділю
Фото: Александр Ратушняк

За минулу добу російські окупаційні війська 76 разів відкривали вогонь по підрозділах сил АТО. Зокрема, 37 обстрілів зафіксовано на Донецькому, 27 на Маріупольському і 12 на Луганському напрямках.

На Донецькому напрямку до світанку супротивник вів вогонь з важкої артилерії 152-мм калібру по Архангельському. Увечері більше сотні снарядів калібру 122 мм ворог випустив по Авдіївці, провівши протягом двох годин серію з чотирьох обстрілів. Три снаряди того ж калібру потрапили по Пісків. На ділянці Авдіївка-північні околиці Горлівки окупанти активно застосовували міномети, в тому числі забороненого 120-мм калібру, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети. По Авдіївці ворог знову провів масований обстріл з танків, випустивши більш ніж чотири десятки снарядів. У районі Світлодарської дуги супротивник вів вогонь з мінометів 82-мм калібру і задіяв бойові машини піхоти, по Новоселівці Другій завдав удару з протитанкового ракетного комплексу. По укріпленнях у Луганському, Пісках і Авдіївці ворог застосував зенітні установки. По захисниках Пісків і Опитного стріляли снайпери, повідомляє штаб АТО.

На Маріупольському напрямку ворог випустив понад 60 артилерійських снарядів калібру 122 мм по Широкиному, ще близько семи одиниць - по укріпленнях у Талаківці. У Мар'їнці, Тарамчуку, Красногорівці та Талаківці супротивник вів мінометний, гранатометний і кулеметний вогонь. Широкине, Водяне, Новотроїцьке і Гнутове обстрілювали з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, у Новогригорівці та Старогнатівці вогонь відкривали з автоматичних станкових гранатометів. У Мар'їнці зафіксована активність бойових машин піхоти, до того ж тут і в Широкиному працював снайпер.

У Луганській області по позиціях у Новоолександрівці, Новозванівці та Жовтому супротивник вів гранатометний вогонь, в Золотому застосовував стрілецьку зброю. Обстріли Станиці Луганської тривали з використанням мінометів 82-мм калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Поблизу позицій до Новоолександрівки активізувався снайпер.

Двічі над позиціями військових пролітали безпілотники.

Нагадаємо, в суботу на Донбасі загинули двоє військових, ще четверо бійців отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram