ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина виділить €8 млн Червоному Хресту для гуманітарної допомоги Україні

Пріоритет діяльності МКЧХ спрямований на Східну Україну.

Німеччина виділить €8 млн Червоному Хресту для гуманітарної допомоги Україні
Фото: Макс Требухов

Німеччина вирішила виділити 8 млн євро Міжнародному комітету Червоного Хреста для гуманітарної допомоги Україні.

Про це йдеться в повідомленні посольства Німеччини в Україні.

"За цей і за наступний рік загальна сума підтримки Федерального урядом Німеччини численних гуманітарних заходів і проектів МКЧХ в Україні складе 8 млн євро", - наголошується в повідомленні.

Підтримка надається в рамках проекту "МКЧХ - допомога, захист, профілактика і коопераційні зв'язки в Україні в 2016-2017 роках".

"Після того як Німеччина на початку цього року вже виділила на підтримку проекту 7 млн євро, поки прийнято рішення про збільшення обсягів фінансування на 1 млн євро. Ще в 2015 році Німеччина профінансувала гуманітарні заходи МКЧХ в Україні в розмірі 3 млн євро", - наголошується в повідомленні.

Пріоритет діяльності МКЧХ спрямований на Східну Україну й охоплює такі напрямки: медична допомога, лікування психічних травм, підтримка закладів охорони здоров'я, профілактичні заходи, забезпечення продуктами харчування і предметами особистої гігієни, водопостачання, навчання медичного та обслуговуючого персоналу, пошук зниклих безвісти осіб і возз'єднання сімей, турбота по в'язнів, збір інформації про небезпеку у вигляді мін і залишків бойових засобів.

Нагадаємо, раніше Україна і МКЧХ домовилися

посилити співробітництво в пошуку зниклих безвісти осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram