ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві відкрилася фотовиставка, присвячена сім'ям зниклих безвісти

Американський фотограф зняв сім'ї зниклих з обох сторін конфлікту

30 вересня, в Міжнародний день пам'яті зниклих безвісти, на Театральній площі в Києві Міжнародний Комітет Червоного Хреста відкрив фотовиставку під назвою «Невідомість. Сім'ї зниклих безвісти з обох сторін конфлікту». Автором фотографій став американський журналіст-фрілансер Брендан Хоффман, який проживає в Україні з початку Євромайдану. «Я провів 6 днів, фотографуючи сім'ї зниклих безвісти. Не думаю, що ці люди боялися публічності. Думаю, кожен сподівався, що розказана ним історія приверне увагу до проблеми і зможе повернути додому не тільки його близького, а й допомогти сотням тих, хто опинився в такій же ситуації. Деякі з моїх героїв у розпачі, вони намагаються знайти зниклих будь-якими способами», - розповідає автор фотографій.

За даними Міжнародного Комітету Червоного Хреста, не менш як тисяча сімей шукають своїх близьких. "96% відсотків зниклих безвісти - чоловіки, при тому більша половина не має стосунку до військової служби. 40% зниклих - люди до 36 років", - заявляє організація.

Віце-президент організації Міжнародного Комітету Червоного Хреста Крістін Беерлі заявила, що Україні потрібна національна організація з проблем зниклих безвісти. «Це дозволить уникнути різниці даних про цих людей. Нам так само потрібен механізм, який дозволить створити єдиний список зниклих. Потрібно прийняти відповідний закону, який би закріпив гарантії прав потерпілих сімей і встановив їм фінансову підтримку. Скоро в Сєвєродонецьку буде запущена програма психологічної та юридичної підтримки таких сімей», - сказала Беерлі.

На фотовиставці також були присутні кілька сімей зниклих безвісти. Виставка триватиме до 12 вересня.

Як повідомлялося раніше, правозахисники попросили створити систему допомоги родичам зниклих безвісти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram