ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 75 разів обстріляли сили АТО на всіх напрямках

Терористи продовжують використовувати важке озброєння під час обстрілу.

Бойовики 75 разів обстріляли сили АТО на всіх напрямках

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі активізувалася на всіх напрямках - за добу бойовики 75 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Донецькому напрямку зафіксовано 24 випадки порушення режиму тиші, 25 - на Маріупольському і 26 - на Луганському.

На Донецькому напрямку терористи двічі застосували артилерійські установки по Новгородському. З 120-міліметрових мінометів били по позиціях у Верхньоторецькому і Пісках, а з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів - по захисниках Авдіївки, Луганського, Зайцевого. У Світлодарську теж застосували міномети калібру 82 мм, а в Майорську - гранатомети і стрілецьку зброю. У Луганському і Зайцевому бойовики також задіяли бойові машини піхоти.

На Маріупольському напрямку також застосовували важке озброєння. По укріпленнях у Красногорівці на початку доби противник випустив з артилерійських установок понад 50 снарядів калібру 122 мм, а ввечері накрив Широкине вже 50 снарядами калібру 152 мм. Пізніше в цьому ж районі бойовики здійснили близько 80 пострілів із БМП.

Водяне, Гнутове і Лебединське були обстріляні з 120-мм мінометів. Міномети калібру 82 мм, гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю терористи застосували, обстрілюючи Широкине. У Красногорівці, Талаківці і Тарамчуку вели мінометний вогонь. У Мар'їнці, крім гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї, застосували БМП. До того ж у Мар'їнці та Гнутовому було зафіксовано снайпера.

На Луганському напрямку бойовики задіяли важку артилерію в Новозванівці та Новоолександрівці, тут ворог випустив майже 50 снарядів 152-мм калібру. Ще більш ніж 25 артилерійських снарядів калібру 122 мм випустили по укріпленнях в Попасній. Із мінометів, гранатометів і стрілецької зброї терористи вели вогонь по Новоолександрівці та Станиці Луганській, у районі Щастя і Жовтого відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм. Гранатомети і кулемети були задіяні під час обстрілу Новозванівки, Кримського та Золотого, в Жовтому працював снайпер бойовиків.

Нагадаємо, зустріч президента Росії Володимира Путіна, канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда, на якій повинні були обговорювати ситуацію в Україні, зірвалася. Президент РФ проведе переговори з Меркель і Олландом окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram