ГоловнаСуспільствоВійна

Біля Адміністрації президента пройшов мітинг за демобілізацію 6-ї хвилі

Активісти вимагають від Порошенка підписати указ і погрожують більш масштабним протестом.

Біля будівлі Адміністрації президента пройшов мітинг, учасники якого вимагають від президента Петра Порошенка підписати указ про демобілізацію бійців, призваних у рамках шостої хвилі мобілізації.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua з місця подій.

Учасники акції заявили, що вже проводили мітинг із такою вимогою, проте не отримали від влади ніяких коментарів. Тому вони мають намір ініціювати більш масштабний протест.

В акції взяли участь родичі бійців із дітьми. Учасники мітингу тримали в руках плакати з написами: "6-ту хвилю додому", "Ідіть під кулі самі", "Поверніть тата додому" й інші, а також намагалися перекрити рух транспорту.

Нагадаємо, у зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі та в Криму президент Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації. Раніше секретар РНБО Олександр Турчинов також заявив, що в разі серйозного загострення на фронті мобілізацію буде оголошено негайно. У Генштабі відзначають, що на сьогодні в української армії вистачає ресурсів і необхідності в сьомий хвилі мобілізації немає.

У червні президент оголосив часткову демобілізацію військовослужбовців, призваних на військову службу під час мобілізації на особливий період.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram