ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко очікує від Путіна відповіді на ініціативу про припинення вогню

Президент сподівається, що з 1 вересня на Донбасі замовкнуть гармати.

Порошенко очікує від Путіна відповіді на ініціативу про припинення вогню

Президент Петро Порошенко заявив, що російський президент Володимир Путін повинен дати відповідь на пропозицію України оголосити режим припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

Про це він сказав під час робочої поїздки в Донецьку область, повідомляє прес-служба голови держави.

"Сьогодні наші партнери з Франції та Німеччини підтримали ініціативу України. Зараз усі чекають на відповідь від однієї людини - від Путіна, який несе відповідальність за агресію, за вбивства", - сказав Порошенко.

Президент підкреслив, що спільними зусиллями необхідно створити інструменти тиску для забезпечення миру, виконання складових безпеки, виведення російських військ і забороненої артилерії і техніки з території України, надання безперешкодного доступу інспекторам ОБСЄ, звільнення всіх українських заручників, які перебувають на окупованій території.

Голова держави підкреслив, що за останні три дні вперше за багато тижнів була знову застосована заборонена система залпового вогню "Град".

"Ми сподіваємося, що з 1 вересня замовкнуть гармати на головному факторі нестабільності - це 409 км і 300 м неконтрольованого українсько-російського кордону, через який потрапляють російські війська, найманці, техніка", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 26 серпня відбулося чергове засідання Контактної групи з питань Донбасу, під час якого українська сторона в присутності представників ОРДЛО заявила про необхідність припинення вогню з 1 вересня, щоб діти могли відвідувати школи. Також Київ заявив про готовність піти на серйозні компроміси для негайного звільнення своїх громадян з полону бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram