ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко назвав контроль за кордоном ключовою умовою миру на Донбасі

Президент заявив, що на неконтрольовану ділянку потрібно пустити спостерігачів ОБСЄ.

Порошенко назвав контроль за кордоном ключовою умовою миру на Донбасі
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав повернення контролю за кордоном у районі Донецької та Луганської областей ключовою умовою для миру на Донбасі.

Про це він сказав під час відвідин НТУУ "Київський політехнічний інститут" імені Сікорського. "Ви знаєте, що є ключовою умовою забезпечення миру на Донбасі? Це 409 км і 300 м неконтрольованої кордону з Російською Федерацією, які повинні взяти під контроль спочатку озброєні представники поліцейської місії ОБСЄ. Потім до них приєднаються українські силовики і прикордонники - і не буде на українській землі регулярних підрозділів Російської Федерації, найманців, яких вербують через військкомати по всій Росії, не буде танків, ракет, артилерії, БТР, БМП з російського військторгу. І все буде в нас добре", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, у травні під час зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні Україна запропонувала план розміщення спостерігачів Організації безпеки і співробітництва в Європі на кордоні України і Росії. Як говорив тоді міністр закордонних справ Павло Клімкін, без забезпечення такого контролю немає сенсу навіть починати розмови про вибори на Донбасі. Однак на цій же зустрічі Росія відкинула ідею поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram