ГоловнаСуспільствоВійна

Муженко: Росія збирається створити "3-й армійський корпус" на Донбасі

"Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступів, тоді як інші два корпуси будуть тримати лінію".

Муженко: Росія збирається створити "3-й армійський корпус" на Донбасі
Фото: mil.gov.ua

Начальник Генерального штабу Збройних Сил Віктор Муженко заявив, що Росія має намір збільшити свою присутність на Донбасі і створити там "3-й армійський корпус".

"Росія збирається перекинути більше солдатів на Донбас. Міністерство оборони РФ готується збільшити кількість військ на Сході України на третину в рамках своїх довгострокових планів знищити Українську державу. Ми не говоримо про слабкі і неконтрольовані групи бойовиків. Йдеться про військову ієрархію з чіткими системами командування і контролю. У планах Росії - створити 3-й армійський корпус, який буде складатися з професійний російських солдатів", - сказав Муженко в інтерв'ю британському виданню The Times.

Даних про кількість 3-го російського формування на сході України немає, але генерал підозрює, що мова йде про тисячі солдатів, сформованих у три або п'ять бригад.

Водночас The Times пише, що її неназване джерело в підрозділі армії Росії, яке базується в Луганську, підтвердило, що побоювання українських військових виправдані. "Це буде третій кулак для гнучкості, операцій саботажу, контратак і наступів, тоді як інші два корпуси будуть тримати лінію", - сказав співрозмовник видання.

Нагадаємо, "1-й армійський корпус" - це армія бойовиків "ДНР", "2-й корпус" - армія бойовиків "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram