ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях військових на Донбасі

Найбільше порушень - на Маріупольському напрямку.

Бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях військових на Донбасі
Фото: www.pravda-tv.ru

За минулу добу бойовики 11 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі - вісім випадків порушення режиму тиші зафіксовано на Маріупольському напрямку, два на Луганському і один - на Донецькому.

Про це повідомляє прес-центр АТО в Фейсбуці.

На Маріупольському напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів терористи обстріляли Широкино. Зі стрілецької зброї били по Мар'їнці, Водяному і Старогнатівці. Крім того, поблизу Мар'їнки активізувався снайпер.

Зараз Водяне залишилося без води і світла, а в напівзруйнованих від пострілів будинках живуть вісім сімей.

На Луганському напрямку бойовики з автоматичних станкових гранатометів вели вогонь по Богуславському, а по Новоолександрівці застосували стрілецьку зброю.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли Авдіївку з 120-мм мінометів, гранатометів і стрілецької зброї.

Відзначається, що військові на провокації не відповідають і у відповідь вогонь не відкривають.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про припинення вогню з півночі 31 серпня у зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено в присутності представників сепаратистів. Однак того ж дня було зафіксовано 25 обстрілів і українська сторона ініціювала строкову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обстріл з боку бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram