ГоловнаСуспільствоВійна

Генштаб оголосив масштабні збори резервістів

Головна мета навчань - відпрацювання дій на випадок відвертої агресії.

Генштаб оголосив масштабні збори резервістів
Архивное фото
Фото: mil.gov.ua

У Збройних Силах України почалися масштабні збори резервістів.

Про це повідомив начальник відділу Мобілізаційного управління Генштабу, полковник Михайло Щербина.

Він також зазначив, що зараз в Україні близько 85 тис. резервістів - це військові, які вже відслужили один рік після мобілізації, брали участь в АТО, і тепер їх запрошують на збори для підтримки рівня професійної та бойової підготовки.

За попереднім опитуванням серед резервістів, 80% готові в будь-який момент прибути за викликом до військових частин.

"Протягом вересня 2016 року до них залучать дев'ять бригад всіх оперативних командувань у п'яти областях. Буде задіяно понад 8 тис. військовослужбовців оперативного резерву, 10% з яких - офіцери. Збори пройдуть у два етапи: перший - 3-15 вересня, другий - 12-24 вересня", - зазначив Щербина.

Кожну з бригад повинні доукомплектувати 1 тис. резервістів. Під час зборів резервістів заборонено залучати до нарядів, господарських робіт, стройової підготовки тощо.

"Головна мета навчань - відпрацювання механізму оперативного доукомплектування частин і з'єднань силами оперативного резерву в разі відвертої агресії", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, як заявив радник президента і міністра оборони Юрій Бірюков, в разі оголошення 7-ї хвилі мобілізації, першими призовуть тих, хто пройшов АТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram