ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 16 обстрілів у суботу

Військові констатують в цілому дотримання режиму тиші

Штаб АТО нарахував 16 обстрілів у суботу
Фото: Макс Левин

За минулу добу російсько-окупаційні війська 16 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових на Донбасі. Дев'ять обстрілві зафіксовано на Маріупольському і сім - на Донецькому напрямках.

На Маріупольському напрямку ворог вів вогонь зі стрілецької зброї по Мар'їнці, Водяному і Красногорівці. Окрім того, поблизу Красногорівки, Мар'їнки і Гнутового стріляв снайпер.

На Донецькому напрямку бойовики обстріляли Авдіївку з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Збройні Сили України на провокації не відповідають, вогонь у відповідь не відкривають, повідомляє штаб АТО.

Загалом обстановка в зоні АТО характеризується дотриманням "режиму тиші" за винятком поодиноких озброєних провокацій з боку супротивника.

Нагадаємо, на засіданні Контактної групи в Мінську була досягнута домовленість про припинення вогню з опівночі 31 серпня у зв'язку з початком нового навчального року. Про це було заявлено у присутності представників сепаратистів. Однако того ж дня було зафіксовано 25 обстрілів і українська сторона ініціювала термінову скайп-конференцію. Під час засідання сторони знову підтвердили необхідність припинення вогню, але вже з 12:00 1 вересня почала надходити інформація про обістріли з боку бойовиків. Втім, інтенсивність вогню кардинально знизилася.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram