ГоловнаСуспільствоВійна

Порошенко пообіцяв притягнути до відповідальності бойовика Моторолу

Бойовик застрелив у полоні Героя України Ігоря Брановицького.

Порошенко пообіцяв притягнути до відповідальності бойовика Моторолу
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко пообіцяв притягнути до відповідальності бойовика терористичної організації "ДНР" Арсенія "Моторолу" Павлова.

Про це він сказав матері вбитого Моторолою Героя України, солдата Ігоря Брановицького, повідомила прес-служба голови держави.

"Завдяки героїзму Ігоря десятки українських поранених воїнів вдалося врятувати. Під час допитів, порушуючи всі міжнародні конвенції, за незламність і непокору терористам Ігоря особисто застрелив один із нелюдів-бандитів із позивним "Моторола". Не буде прощення. І цього нелюда буде притягнуто до відповідальності. Він відповість за смерть українського героя", - сказав Порошенко під час вручення їй ордена "Золота зірка", який присвоєно її синові.

Такий самий орден отримала матір капітана Сергія Колодія, який загинув 28 серпня 2014 року під час боїв за Донецький аеропорт. "Ціною свого життя він врятував життя 20 військовослужбовцям, забезпечивши їм можливість відійти з оточеного опорного пункту", - розповів Порошенко обставини загибелі Колодія.

Церемонія вручення нагород проходила в Маріїнському палаці.

Нагадаємо, Порошенко 24 серпня присвоїв звання Героя України чотирьом військовим, у тому числі посмертно - капітану Сергію Колодію і солдату Ігорю Брановицькому. Також звання отримали полковник Андрій Ковальчук (перший заступник командувача ВДВ) і капітан Валерій Чібінеєв (командир роти снайперів 79-ї бригади ВДВ).

У 2015 році Україна звернулася в Інтерпол з проханням про оголошення росіянина в розшук, але отримала відмову. Арсеній Павлов приїхав на окупований Донбас і очолив незаконне збройне формування "Батальйон Спарта". Він заявив, що розстріляв 15 полонених українських солдатів. Amnesty International закликала розслідувати страти, в яких зізнався Моторола.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram