ГоловнаСуспільствоВійна

Росія відмовилася повертати контроль над кордоном до місцевих виборів на Донбасі

Російська сторона наполягає на виборах і амністії.

Росія відмовилася повертати контроль над кордоном до місцевих виборів на Донбасі
Фото: http://news2000.com.ua

Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич заявив, що Київ зможе відновити контроль над державним кордоном з РФ на Донбасі не раніше, ніж буде проведено там місцеві вибори

Про це він заявив на засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє РІА "Новости".

"Нагадаємо, що процес відновлення контролю Києва над ділянкою українсько-російського кордону може початися не раніше, ніж буде проведено місцеві вибори на Донбасі", - сказав Лукашевич.

Він також заявив про неприпустимість зміни умов Мінських домовленостей, а також введення додаткових умов для політичного врегулювання, яке, за його словами, включає не тільки питання виборів, а й "амністію, звільнення полонених і конституційну реформу".

За словами Лукашевича, Верховна Рада може затвердити необхідні для реалізації політичних пунктів "комплексу заходів" документи.

"Потрібно проявити волю, узгодити весь пакет документів із представниками Донбасу, як це передбачено "комплексом заходів", і провести його через парламент", - сказав він, наголосивши, що це можливість, яку "нерозумно упускати". При цьому він переконаний, що "заходи в галузі безпеки і політичні кроки повинні бути синхронізовані".

Також, за його словами, Москва вважає актуальними консультації в рамках "нормандського формату" для сприяння діалогу в Тристоронній контактній групі.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко назвав повернення контролю над кордоном у районі Донецької та Луганської областях головною умовою для миру на Донбасі. Для цього ще в травні під час зустрічі "нормандської четвірки" в Берліні Україна запропонувала план розміщення спостерігачів ОБСЄ на кордоні України і Росії. Як говорив тоді міністр закордонних справ Павло Клімкін, без забезпечення такого контролю немає сенсу навіть починати розмови про вибори на Донбасі. Однак на цій же зустрічі Росія відкинула ідею поліцейської місії ОБСЄ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram