ГоловнаСуспільствоВійна

Україна готова до безстрокового дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО, - СЦКК

Ситуація на лінії розмежування залишається напруженою, але контрольованою.

Україна готова до безстрокового дотримання режиму припинення вогню в зоні АТО, - СЦКК
Фото: Макс Левин

Україна виконує взяті на себе зобов'язання щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін на Донбасі та готова його дотримуватися на постійній основі.

Про це заявив керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК) генерал-майор Борис Кременецький, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Ситуація на лінії розмежування залишається напруженою, але контрольованою. Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін повідомляє, що Україна послідовно виконує взяті зобов’язання щодо підтримання режиму припинення вогню по всій лінії розмежування сторін та готова і в подальшому безстроково підтримувати режим повного та всеосяжного припинення вогню на Донбасі", - йдеться в заяві СЦКК.

Кременецький також нагадав, що Тристороння контактна група закликала всі сторони виконувати взяті зобов'язання щодо повного і всеосяжного припинення вогню.

"Українська сторона СЦКК продовжує взаємодію із Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ щодо моніторингу ситуації та виконання Мінських домовленостей", - зазначив він.

Нагадаємо, на засіданні 26 серпня українська сторона в присутності представників ОРДЛО заявила про необхідність припинення вогню з 1 вересня, щоб діти могли відвідувати школи. Також Київ заявив про готовність піти на серйозні компроміси для негайного звільнення своїх громадян з полону бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram