ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві затримали ватажка луганської "козачої" банди "Рим"

Затриманий займався грабежами, контрабандою вугілля і зброї.

У Києві затримали ватажка луганської "козачої" банди "Рим"
Фото: ssu.gov.ua

Співробітники Служби безпеки затримали в Києві ватажка незаконного збройного формування "Рим", яке діяло на території Луганської області.

Про це повідомляють на сайті СБУ.

"Одного з ватажків незаконного "козачого" збройного формування "Рим", який був у розшуку, затримано у спальному районі Києва Службою безпеки України", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що угруповання "Рим" діяло в Должанську Лугансьної області протягом 2014-2015 років. "Козаки" тероризували місцеве населення, займалися грабежами, контрабандою вугілля і зброї.

За даними спецслужби, затриманий особисто відбирав у людей автомобілі й інше майно, грабував офіси і квартири. Відповідаючи за фінанси угруповання, він організував постачання на контрольовану українською владою територію автомобілів, викрадених у Луганську й інших окупованих населених пунктах. Їхня легалізація здійснювалася через залучення корупційних зв'язків бойовиків. Виручені від збуту краденого гроші направляли терористам або витрачалися на фінансування діяльності банди.

Через міжусобні чвари на окупованій території лідер банди і його спільник були змушені тікати в Росію. До Києва бойовик прибув для вирішення майнових питань.

Затриманому інкримінують участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань відповідно до ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу. На період слідства суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, раніше СБУ спіймала двох жителів Привілля на закладенні бомби в Лисичанську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram