ГоловнаСуспільствоВійна

Під мобілізацію потрапляють 20 тисяч військових

Тих, що звільнилися, замінять контрактниками і призовниками.

Під мобілізацію потрапляють 20 тисяч військових
Фото: Макс Требухов

У рамках демобілізації шостої хвилі у вересні-жовтні будуть звільнені зі служби близько 20 тисяч військових.

Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода в.о. начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Володимир Талалай.

"Будуть звільнені військовослужбовці, які не побажають укласти контракти і продовжити службу. Орієнтовна кількість запланованих до звільнення - близько 20 тисяч осіб", - сказав представник Генштабу.

Звільнених замінять контрактниками і призовниками. Талалай стверджує, що щомісяця контракт зі Збройними силами підписують близько 6 тисяч чоловік, а призову на строкову службу в жовтні-листопаді підлягають 14 тисяч осіб.

Нагадаємо, в березні президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію призваних під час четвертої хвилі (в 2014 році і навесні 2015 року), в кінці червня - про демобілізацію п'ятої хвилі (весна 2015 року). Шоста хвиля мобілізації пройшла в червні-серпні 2015 року.

Влітку в зв'язку із загостренням ситуації на Донбасі і в Криму президент Петро Порошенко заявив про можливість введення воєнного стану та мобілізації. Секретар РНБО Олександр Турчинов також говорив, що в разі серйозного загострення на фронті мобілізація буде оголошена негайно. У Генштабі відзначають, що зараз в українській армії вистачає ресурсів і необхідності в сьомій хвилі мобілізації немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram