ГоловнаСуспільствоВійна

На трьох ділянках у зоні АТО почали підготовку до розведення сторін

У районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського можлива повна тиша.

На трьох ділянках у зоні АТО почали підготовку до розведення сторін

З четверга, 22 вересня, починаються підготовчі роботи для відведення сил і засобів Збройних Сил України та "ДНР" - "ЛНР" на трьох ділянках фронту на Донбасі.

Про це повідомив представник України в підгрупі з безпеки Тристоронньої контактної групи Євген Марчук на брифінгу, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ясна річ, що головна мета - це вийти на відведення по всій лінії. На трьох ділянках уже сьогодні починається робота", - сказав він.

За словами Марчука, 5 жовтня продовжиться робота з узгодження відведення озброєння і військових підрозділів ще на чотирьох ділянках.

Раніше в четвер спікер Міноборони з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що підрозділи і техніка ЗСУ і "ДНР" - "ЛНР" протягом найближчих 13 діб будуть розведені від лінії зіткнення на Донбасі на трьох ділянках: у районі Станиці Луганської, Золотого і Петровського.

При цьому в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Лисенко уточнив, що "відлік цих 13 днів почнеться після тижневого неухильного дотримання режиму припинення вогню" на цих ділянках. "Якщо бойовики будуть дотримуватися режиму припинення вогню, кількість точок розведення сил може бути збільшена", - додав він.

21 вересня учасники Тристоронньої контактної групи підписали рамковий документ про розведення сил і засобів учасників конфлікту на Донбасі на трьох ділянках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram