ГоловнаСуспільствоВійна

"ЛНР" повідомила про самогубство радника Плотницького

Геннадія Ципкалова затримали бойовики за "спробу перевороту".

"ЛНР" повідомила про самогубство радника Плотницького
Геннадий Цыпкалов
Фото: miaistok.su

Радника ватажка терористичної організації "ЛНР" Ігоря Плотницького Геннадія Ципкалова,  якого затримали бойовики за "спробу перевороту", знайдено повішеним.

Про це повідомляє сепаратистський сайт "Луганське агентство новин".

Представник так званої "прокуратури ЛНР" Сергій Рахно заявив, що Ципкалова затримано у справі про "спробу перевороту" і сьогодні мав відбутися його допит.

"Під час розслідування встановлено попереднє коло осіб, які під час неодноразових зустрічей протягом 2014-2016 років домовилися про реалізацію сценарію щодо зміщення, в тому числі з фізичною ліквідацією, керівництва Республіки в особі голови Республіки ... Під час слідства було затримано радника голови ЛНР Ципкалова, за участю якого сьогодні планувалися слідчі дії, а саме - його допит як підозрюваного і очна ставка з участю другого затриманого, а також обрання йому судом запобіжного заходу на період слідства", - заявив він.

За версією "прокурора", затриманий наклав на себе руки, "усвідомивши глибину своїх злочинних дій".

"Сьогодні вночі затриманий Ципкалов, ймовірно усвідомивши глибину своїх злочинних дій і усвідомивши, що надана ним оперативна інформація про коло осіб, які беруть участь у змові з метою повалення законної влади в Республіці, є безумовно небезпечною для його життя, і будуть зроблені спроби його фізичної ліквідації змовниками, що перебувають на свободі, наклав на себе руки шляхом повішення. Зараз його труп оглянули слідчі та експерти, труп направлено на судово-медичну експертизу з метою встановлення точної причини смерті", - повідомив Рахно.

Він також заявив, що є достовірні дані про причетність до вказаного злочину колишнього голови "Народної Ради ЛНР" Олексія Карякіна.

Нагадаємо, раніше в воронезькому селищі Підгірне отруїлися грибами батьки Плотницького. Вони були госпіталізовані в місцеву, а потім в московську лікарню, проте лікарі не змогли їх врятувати - через кілька днів пенсіонери померли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram