ГоловнаСуспільствоВійна

Україна представила новий бойовий модуль "Тайпан" на виставці в Азербайджані

Ефективна дальність стрільби модуля сягає 1,8 км.

Україна представила новий бойовий модуль "Тайпан" на виставці в Азербайджані
Боевой модуль "Тайпан"
Фото: ukroboronprom.com.ua

Держпідприємство "Спецтехноекспорт", що входить до складу концерну "Укроборонпром", представило свій новий бойовий модуль "Тайпан" на міжнародній виставці озброєнь "ADEX 2016" в Азербайджані.

Про це повідомляють на сайті "Укроборонпрому".

Бойовий модуль українського виробництва встановлено на бронеавтомобіль компанії "AZCAN" - спільний проект Азербайджану та Канади.

"Унікальність "Тайпану" - у встановленій системі безлюфтових планетарних редукторів і вентильних двигунів, що забезпечують точне наведення на ціль на надмалих і високих швидкостях обертання модуля. Він здійснює автоматичне наведення гармати на обрані цілі, містить озброєння в заданому положенні незалежно від зміни положення корпусу бойового автомобіля під час руху, здійснює автоматичний супровід цілі. Також на бойовий модуль встановлена система автоматичної видачі команд наведення з урахуванням метеоумов, типу снарядів, виду озброєння, кутової швидкості та дальності мети. Система прицілювання може налаштовуватися як відповідно до лінії ствола, так і до лінії горизонту", - сказано в повідомленні.

Зараз "Тайпан" обладнано скорострільним двоствольним кулеметом калібру 23 мм, ефективна дальність стрільби якого сягає 1,8 км. Інші модифікації бойового модуля можуть бути обладнані кулеметом калібру 7,62 мм або 12,7 мм, а також 30-мм гранатометом з окремим вертикальним приводом.

Дистанційне керування модулем здійснюється на відстані до 500 м, час автономної роботи - три години. Мінімальна вага бойового модуля - 350 кг.

Нагадаємо, раніше Україна успішно випробувала нову модель керованої ракети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram