ГоловнаСуспільствоВійна

У Кремлі знову заявили про непричетність бойовиків "ДНР" до загибелі MН-17

Докази Пєсков назвав "неспростовними фактами".

У Кремлі знову заявили про непричетність бойовиків "ДНР" до загибелі MН-17
Дмитрий Песков
Фото: telegrafist.org

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков знову підтримав озвучену Міноборони РФ версію катастрофи літака авіакомпанії Malaysia Airlines рейсу MH17 на Донбасі.

Про це повідомляє РБК.

Пєсков заявив, що є дані російських радарів, які нібито доводять, що ракета не могла бути випущена з території, підконтрольної терористам "ДНР". Докази він назвав "неспростовними фактами".

"Існують незаперечні факти. У цьому разі важливо робити висновки, враховуючи останню інформацію, яка була опублікована, а саме первинні дані радарів, які фіксували всі літальні об'єкти, які могли б стартувати або перебувати в повітрі на території, контрольованій ополченцями", - заявив Пєсков .

На його думку, "первинні дані - це картинка, яка несе дуже багато інформації технічного характеру". Він також заявив, що його "колеги" пізніше дадуть відповідь на питання, "чому потрібен час на формування оцього нового пакета інформації".

Нагадаємо, катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. У результаті трагедії загинули всі 298 чоловік, що перебували на борту.

Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих (196 осіб) - громадяни Нідерландів.

Країни Заходу і Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти. Міжнародна комісія з розслідування аварії дійшла висновку, що літак був знищений боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Сьогодні Міжнародне слідство озвучило результати дворічного розслідування,  згідно з якими літак був збитий із ЗРК "Бук", що прибув з Росії, з території, яка контролювалася бойовиками "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram