ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики зірвали відеоконференцію Контактної групи

"Скайп-зустріч не відбудеться у зв'язку з відмовою представника ОРДО".

Бойовики зірвали відеоконференцію Контактної групи
Фото: facebook.com/darka.olifer

Чергова відеоконференція Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, запланована на 30 вересня, не відбудеться.

Про це повідомила прес-секретар представника України Леоніда Кучми Дарка Оліфер у Фейсбуці.

"За взаємною домовленістю учасників Тристоронньої контактної групи на завтра, 30 вересня, було заплановано проведення засідання у режимі відеоконференції із запрошенням представників ОРДЛО. Тема зустрічі - хід імплементації рамкової угоди Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів. Однак скайп-зустріч не відбудеться у зв'язку з відмовою представника ОРДО", - написала вона.

Оліфер нагадала, що пункт №5 рамкової угоди про розведення сил і засобів передбачає можливість проведення зустрічі у режимі відеоконференції "з метою негайного припинення порушення цієї рамкової угоди".

"Українська сторона продовжує наполягати на проведенні такої зустрічі у режимі відеоконференції. Якщо ця відеоконференція не відбудеться, то 5 жовтня 2016 року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську українська сторона поставить питання порушення режиму тиші з боку ОРДЛО як ключове", - підкреслила Оліфер.

Нагадаємо, 21 вересня Контактна група підписала рамкову угоду про розведення сил сторін конфлікту на Донбасі. Документ передбачає деескалацію у районі лінії зіткнення і фактично створює умови, за яких стрілецька зброя не може використовуватися для обстрілу.

Однак, бойовики продовжують збройні провокації, незважаючи на домовленості. Крім того, терористи перешкоджають спостерігачам ОБСЄ проінспектувати місця розведення сторін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram